Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

το κούρεμα του ψύλλου...

Θα βάλω 2 θέματα κατά την γνώμη μου σοβαρά...

1. έστω οτι ξαφνικά,δεν βγαίνετε απ' τον clicker...τί λύση δίνετε;

α) τον πάτε μπροστά;
β) τον πάτε πίσω;
γ) ξανακοιτάτε την φόρμα σας;
δ) κόβετε το βέλος; :-))

2. έστω οτι χαλάσατε τον ώμο σας στην προσπάθεια με τον clicker...
όταν με το καλό ξεκουραστεί-θεραπευτεί,

α) θα κατεβάσετε λίβρες;
β) θα ανεβάσετε λίβρες;
γ) θα βάλετε την πλάτη στο κόλπο;
δ) θα καταργήσετε τον γαμ... clicker;

αντε να το αρχίσουμε σιγά σιγά....

10 σχόλια:

Paul είπε...

Γεια σου Μιλτο,

Να υποθεσω οτι εχεις προβλημα με το clicker??? Wellcome to the club.

Τα ερωτηματα που θετεις δεν επιδεχονται κατα την γνωμη μου απαντηση σε στυλ multiple choice.

Αν εισαι σε αγωνα και 'ξαφνικα' δεν βγαινεις απο το clicker τοτε αυτο ειναι προιον πιεσης ψυχολογικης/φυσικης. Αν το διαγνωσεις εγκαιρως τοτε η δινεις στον εαυτο σου την διορια μιας βολης να ξαναβεις την φορμα σου και αν αυτο δεν πετυχει φυσικα πας το clicker μπροστα για να βγαλεις τον αγωνα.

Στην προπονηση αλλαζει το πραγμα. Εχεις απο την αρχη το προβλημα ή το αποκτας κατα την διαρκεια οποτε ειναι προιον κουρασεις? Αν το εχεις εξ αρχης τοτε σιγουρα ειναι προιον φορμας. Αυτο δεν σημαινει οτι η φορμα σου ειναι λαθος. Μπορει να ειναι σωστη οποτε η λυση ειναι μεταθεση του clicker. Αν εχεις λαθος φορμα τοτε προσπαθεις να την ξαναβρεις ριχνοντας κοντα για να μην σε απασχολει η στοχευση. Οταν την ξαναβρεις μπορει να εχει λυθει και το προβλημα.

Στην τοξοβολια δεν ριχνεις με τον ιδιο τροπο παντα. Η φορμα σου μπορει να διαφερει μηνα με τον μηνα και ως εκ τουτου το σεταρισμα του εξοπλισμου σου ειναι μια συνεχης διεργασια. Το clicker ειναι ευκολα προσαρμοσημο. Δεν σημαινει οτι πρεπει να μενει σταθερο εφ ορου ζωης. πρεπει να προσαρμοζεται αναλογα με την φορμα σου οχι να καθοριζει την φορμα σου.

Φετος εγω πχ την εχασα τελειως απο τον Μαιο και μετα και δεν το συνηδειτοποιησα κιολας παρα μονο απο τα αποτελεσματα και οταν ηταν αργα. Και εκανα και το ακομη μεγαλυτερο λαθος να θεωρησω οτι εφταιγε ο εξοπλισμος μου και οχι εγω. Παρολο που ο Κωστας μου ελεγε διαφορα να διορθωσω δεν καταφερα το κανω γιατι προσπαθουσα να τα φτιαξω αποσπασματηκα και μου ελειπε πληρως η "αισθηση" της βολης. Αποτελεσμα ηταν να παθω τενοντιτιδα στον τρικεφαλο και να χασω σχεδον 2 μηνες απο Οκτωβριο και μετα με φυσιοθεραπια και παυση προπονησης.
Η επανοδος ηταν επιπονη. Ξυλινο τοξο, μονο ανοιγματα, μετα το δικο μου τοξο με μαλακα ελασματα μονο ανοιγματα, πολλη προθερμανση, λαστιχα, βελη κοντα και μονον μετα απο κανενα μηνα εβαλα τα κανονικα μου ελασματα. Πολλη δοση απογοητευσης/αμφιβολιας που δεν καταφερνα να ριξω πανω απο 30 βελη και πολυς κοπος για να φτασω τωρα να ειμαι καπως καλυτερα.

Το καλο της υποθεσης ηταν οτι για να αποφυγω τον πονο στα ανοιγματα βρηκα αυτοματα την καλη μου φορμα με αποτελεσμα να πρεπει να παω το clicker οχι μπροστα (οπως ευλογως θα υπεθεταν οι περισσοτεροι) αλλα 1,5 ποντο πισω.

Κατι που με βοηθησε πολυ ηταν να κανω μια πληρη καταγραφη ολων των διεργασιων (φυσικων - σκεψεων - συναισθηματικων - προσμονης - visualisation κτλ) που αποτελουν για μενα μια ολοκληρωμενη βολη.

Ειδικα αν το κανει κανεις αυτο σε περιοδο που ειναι πολυ καλα εχει παντα εναν μπουσουλα στον οποιο μπορει να ανατρεχει σε ασχημες περιοδους. Αν μαλιστα την ανανεωνεις αυτη την καταγραφη εχεις και ενα ιστορικο των φασεων που περναει το σωμα σου και η ψυχολογια σου. Θα εκπλαγεις ποσα μπορεις να γραψεις και να ανακαλυψεις για το τι κανεις.

Ακης Μιχ. είπε...

γεια σου Παυλο εκανες και ποδαρικο στο νεο μας blog και σε θεμα που σε εχει πονεσει πολυ τελευταια ,οταν στην τοξοωολια εκβιαζουμε τα πραγματα το αποτελεσμα ειναι πονος και απογοητευση, οταν κολησουν εμονες ιδεες με clicker εξοπλισμο κλπ μονο ζημια κανουμε,οταν κουλαρουμε και το μηκος μας μεγαλωνει και οι λιμπρες λιγοστευουν αι η μπιρα γινετε πιο απολαυστικη......

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

" Αν το εχεις εξ αρχης τοτε σιγουρα ειναι προιον φορμας. Αυτο δεν σημαινει οτι η φορμα σου ειναι λαθος. Μπορει να ειναι σωστη οποτε η λυση ειναι μεταθεση του clicker"

και πως ξέρεις βρε Παύλε οτι αυτό που λές σωστό, είναι κιόλας; :-))

αυτό που λές με την διακύμανση του τραβήγματος, ισχύει οχι όμως 1,5cm παρά +-1mm...

το να βρούμε το αληθινό μας τράβηγμα, με το πιό σφιχτό τρίγωνο, και σωστή μυοσκελετικά στάση, είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί από νωρίς...από την πρώτη μέρα... αλλά εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου να κοιτώ το σκόρ.... αυτά είναι εγκλήματα κατά της τοξοβολίας...

χαίρομαι που είσαι καλά και το παλεύεις... δείξε υπομονή στην επανένταξη... μη βιάζεσαι και μην κάνεις τα ίδια λάθη...
τράβα πλάτη... χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

και πως ξέρεις βρε Παύλε οτι αυτό που λές σωστό, είναι κιόλας; :-))

Εγω δεν λεω αν ειναι κατι σωστο ή οχι. Αυτο το ξερεις εσυ και ο προπονητης σου. Ο μονος παραγοντας που επιρεαζει το αν βγαινεις απο το clicker ειναι η φορμα και η φυσικη σου κατασταση (καταπονηση κτλ). Δυο λυσεις υπαρχουν για μενα.
1) αν ξερεις οτι ειχες σωστη φορμα και χτες εβγαινες ενω σημερα δεν βγαινεις τοτε αφηνεις το clicker εκει που ειναι και ψαχνεις να διορθωσεις την φορμα. Τοτε το clicker ειναι ισως ο σοβαροτερος παραγοτας προειδοποιησης οτι κατι κανεις λαθος.
2) αν δεν ξερεις την ορθοτητα της φορμας τοτε κανεις οτι μπορεις και αλλαζεις το clicker.

αυτό που λές με την διακύμανση του τραβήγματος, ισχύει οχι όμως 1,5cm παρά +-1mm...

Σε μενα τοση ηταν η διακυμανση απο τελη Σεπτεμβρη που σταματησα και αρχες Δεκεμβρη που ξαναρχισα. Αυτο και μονο λεει πολλα για το ποσο λαθος ηταν πριν η φορμα μου. Οχι μονο κατα λεγομενα του Κωστα αλλα κατα την δικη μου αισθηση βολης.

αλλά εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου να κοιτώ το σκόρ.... αυτά είναι εγκλήματα κατά της τοξοβολίας...

Γι αυτο οταν εχεις πολλα προβληματα συνηθως το καλυτερο ειναι να ριχνεις χωρις προσωπο και κοντα. Ετσι ασχολεισαι πιο συνειδητα με το σωμα σου και το τι κανει

Ελπιζω να βρεις την λυση. Το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι ευκολο και δυστυχως ακομη πιο δυσκολο ειναι να την διατηρησεις οταν την βρεις.

Ακης Μιχ. είπε...

αγαπητοι συντοξοτες εχετε παρει λαθος δρομο,η λυση ειναι πολυ απλη,ενα τσαμπι ματακια για το ξεματιασμα ευγενικη προσφορα απο τον κουμπαρο μου,απο οταν τα κρεμασα στην βαλιτσα ο κλικερ μου ηρθε 1,5 εκ. πισω ,ριχνω αβιαστα τα διπλασια βελη, εχασα 5 κιλα,ψηλωσα 10 ποντους, βγαζω διπλασια λευτα στην δουλεια μου και η ερωτικη μου ζωη γνωριζει μοναδικη ανθηση....

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα παίδες.....
Να μαι και εγώ....Λοιπον πρωτα απ'όλα θέλω να καταγγείλω το Ακη γιατί με εκβίασε (ειναι γνωστές αλλωστε οι τεχνικες του) οτι για να μου δώσει ένα logo για το κινητό που του ζήτησα μου είπε ότι αν δεν γραψω στο blog δεν θα παρω τίποτα....(Μιλτο εσύ τον ξέρεις καλά, τι κουμασι είναι)...Τέλος παντων, θα το καταπιω και αυτό και συνεχίζω ....Καταρχάς να συγχαρώ την ολη προσπάθεια και για να απαντήσω και να δώσω τη λύση στο προβλημα που μας απασχολεί ακουστε με προσεκτικά: Για το ερώτημα ένα η λύση είναι η εξής απλή και δοκισμένη..Πρώτα παμε τον Clicker μπροστα μετά τον παμε πίσω και αφού ξανακοιτάξουμε τη φόρμα μας κόβουμε το βέλος. Είδατε πως είναι απλά τα πράγματα.
Και στο δεύτερο πρόβλημα η λύση είναι αντίστοιχη: πρώτα κατεβάζουμε τις λίβρες, μετά αισθανόμαστε δυνατοί και τις ανεβάζουμε, ξαφνικά θυμόμαστε την πλάτη και την βάζουμε στο κόλπο και στο τέλος αλλάζουμε το Clicker(εννοώ οτι αγοράζουμε καινούργιο).Και όλα διορθώθηκαν.....
Όλα αυτά ειναι δοκιμασμένα κόλπα που δεν τα ξέρουν και πολλοί όπως καταλαβαίνετε....
αντε τα λέμε....bye...

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

Ακη, αφού ο vagelis μπήκε με την μία στο κλίμα ψηφίζω να του δώσεις και ένα αυτοκόλλητο δώρο, απ'τα καλά, από μέσα,...ε ρε τι βγάζει ο Βόλος.... Αστέρια

Ακης Μιχ. είπε...

Οι κυριοι Παυλος και Βαγγελης κερδισαν το επετειακο μας αυτοκολητο, να περασουν απο τα γραφεια του μπλογκ με την αστυνομικη τους ταυτοτητα να το παραλαβουν,ο διαγωνισμος μας συνεχιζεται με πλουσια δωρα ....
σε οσους συμμετεχουν με τα σχολια τους

Ανώνυμος είπε...

γεια σας!!
η Χριστινα ειμαι και εχω να δηλώσω οτι είμαιεντυπωσιασμένη!!!
Συνγχαρητηρια στους δημιουργούς!!!

υ.γ.Ακη το κραταω το αυτοκόλητο τώρα?

Φιλια και εις το επαναγραφείν.

Ανώνυμος είπε...

Άμα δεν βγαίνεις από το Clicker και είσαι σίγουρος ότι έχεις βρει με τον προπονητή σου, το σωστό σημείο τότε κοίταξε τα εξής:
1)Εάν είσαι ανοιχτός (σωστό στήσιμο)
2)Εάν τραβάς με την πλάτη
3)Το κεφάλι να είναι στην σωστή θέση χωρίς να σκύβεις
4)Η ροή σου είναι σωστή

εστιάσου περισσότερο στο τράβηγμα με την πλάτη και νιώσε την βολή (το clicker μπορείς να το νιώσεις ακόμα και αθόρυβο να είναι, σαν μικρό κραδασμό…

Το Ελληνικό Blog της Τοξοβολίας
Ηλίας